Kostenreductie programma 


RD+P heeft op basis van het Value Driver raamwerk in 7 stappen op duurzame wijze, een kostenreductie programma doorlopen voor een bank in Spanje. Door efficiëntieverbeteringen is een toegevoegde waarde van EUR 1,5 miljoen per jaar gecreëerd.


Uitdaging

De bank is sinds 1982 aanwezig in Spanje met een solide staat van dienst in de lokale arena met Iberische klanten. Maar als het gaat om internationale klanten met belangen in Spanje, had de concurrentie een veel betere en efficiëntere dienstverlening. 

De overheadkosten waren aanzienlijk hoger dan gemiddeld, gedreven door een complexe, te grote organisatie met een grote regionale staf en omslachtige processen die meerdere overdrachten vereisten. Het management vroeg RD+P om te helpen bij het doorvoeren van een uitgebreide herstructurering. Doelstellingen waren de kosten te verlagen, de organisatie te vereenvoudigen en het reactievermogen naar klanten te verbeteren.


Diagnose

Na een grondige diagnose van de huidige organisatie, werd in samenwerking met het management de architectuur van de nieuwe organisatie bepaald. Een belangrijke uitkomst was dat het bedrijf door het vereenvoudigen en standaardiseren van belangrijke processen zoals prijsstelling en segmentering van klanten, zijn kantoor in Barcelona kon sluiten. Er werd overeengekomen dat onnodige of dubbele activiteiten zouden worden verwijderd, de besluitvorming zou worden gestroomlijnd en het prestatiebeheer opnieuw zou worden ontworpen om accountmanagers duidelijke winst- en verliesverantwoordelijkheid te geven. 


Gevolg

In slechts vijf maanden tijd werd een uitgebreide reorganisatie ontworpen en met succes geïmplementeerd. Gedurende deze tijd werd de organisatie aanzienlijk vereenvoudigd en gestroomlijnd, het personeelsbestand werd met 40 procent verminderd, het kantoor in Barcelona werd gesloten, de activiteiten werden verplaatst naar Madrid en er werden serviceniveaus ingevoerd op basis van klantsegmentatie.
Als gevolg hiervan was de internationale bankafdeling in staat om de recessie te boven te komen en tijdens het herstel substantiële groei te realiseren.


Terug >


Wilt u kosten besparen? 

Bel ons vandaag nog 

06-21 58 43 45 


 
 
 
E-mailen
Bellen
Info
LinkedIn