Making Culture Work, Marc Stigter PhD (Forthcoming, 2019)CULTUUR: Ontketen transformatie door vernieuwing van uw bedrijfsblauwdruk!

Het veranderen van de culturele blauwdruk van een organisatie is een van de moeilijkste leiderschapsuitdagingen. Dat komt omdat de cultuur van een organisatie een in elkaar grijpende reeks waarden, gedragingen, attitudes, overtuigingen, aannames, normen, gebruiken en alle andere producten van menselijk werk en denken omvat.

Deze elementen passen bij elkaar als een wederzijds versterkend systeem en combineren om elke poging om het te veranderen te voorkomen. Dat is de reden waarom de meeste culturele veranderingsinitiatieven op zijn best weinig bereiken. Single-fix veranderingen, zoals de introductie van een nieuwe strategie, of een nieuwe organisatiestructuur, of een nieuw initiatief of proces, lijken misschien een tijdje vooruitgang te boeken, maar uiteindelijk nemen de in elkaar grijpende elementen van de organisatiecultuur het over en wordt de verandering onverbiddelijk teruggetrokken in de bestaande organisatiecultuur.

Er is een wildgroei aan methoden om de organisatiecultuur te meten en het belang van culturele verandering te benadrukken. Maar de meeste leidinggevenden begrijpen wel dat cultuur van cruciaal belang is voor hun zakelijk succes. Uit recent onderzoek blijkt dat 96% van de leidinggevenden vindt dat hun organisatie een grondige culturele revisie nodig heeft. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er steeds meer behoefte is aan methodieken die heldere en praktische oplossingen bieden. Methodologieën die niet alleen cultuur meten, maar die cultuurverandering mogelijk maken.

Dit boek helpt u de culturele blauwdruk van uw organisatie te veranderen, waardoor duurzame transformatie mogelijk wordt. 


Terug naar insights <


 
 
 
E-mailen
Bellen
Info
LinkedIn