Vastgoedfinanciering

Niet lang geleden werd al het vastgoed in Nederland gefinancierd door enkele grote banken. Tijdens de financiële crisis zijn er echter in sneltreinvaart extra financiers bijgekomen. Financiering van zakelijk vastgoed is een compleet eigen bedrijfstak geworden, met tal van aanbieders die allemaal hun eigen specialisme hebben.

Wilt u uw commercieel vastgoed zakelijk financieren maar zijn uw jaarcijfers te wisselend, is uw onderpand onvoldoende of opereert u in een markt die voor de bank onbekend is? Dan is de kans groot dat de bank geen financiering biedt. Gelukkig kunt u zakelijk vastgoed steeds gemakkelijker buiten de bank om financieren. Het belangrijkste nadeel van het bankvrij financieren van vastgoed is dat vastgoedfinanciers over het algemeen een hogere rente rekenen.

Verreweg het meeste zakelijke vastgoed wordt nog altijd door banken gefinancierd. Grote bedrijven financieren vrijwel al hun bedrijfspanden en ander onroerend goed via hun huisbank. Echter, financieringsaanvragen duren lang en het proces is vaak moeizaam en stroperig. De specialisten van RD+P kennen de weg in het financieringslandschap, weten exact wat nodig is om een financiering te organiseren en beschikken over een netwerk met investeerders. Wij staan u graag bij met een snelle en doeltreffende realisatie van uw vastgoedproject.

Is de bank geen optie, dan kunnen investeerders en andere alternatieve aanbieders vastgoed financieren. Diverse fondsen en platformen investeren in vastgoed. Het (netto) rendement is soms wat lager dan alternatieven maar er is veel zekerheid en het onderpand is relatief waardevast, waardoor het een populaire investeringsmogelijkheid is.

In de afgelopen jaren heeft RD+P tientallen vastgoedprojecten succesvol gefinancierd. Door deze ervaring zijn wij in staat de haalbaarheid van een project goed te beoordelen en een passende projectontwikkeling financiering te organiseren. 


Terug >


Ondersteuning nodig bij de financiering van uw vastgoed? 

Bel ons vandaag nog 

06-21 58 43 45 

 
 
 
E-mailen
Bellen
Info
LinkedIn