Overnamefinanciering


Van plan een bedrijf over te nemen? Voordat u tot overeenstemming komt met de verkoper is het goed om alvast na te denken over de financiering. Gaat u de aankoop uit eigen middelen financieren of heeft u vreemd vermogen nodig? Als u vreemd vermogen nodig heeft, zijn er verschillende opties. Deze kunt u eventueel mixen.

Een bedrijf overnemen is een intensief proces. Indien u als ondernemer een bedrijf wilt overnemen is het raadzaam om specialisten in te schakelen. Zo kunt u zich blijven concentreren op uw specialisme; ondernemen. Voor de overname van een bedrijf is er naast eigen kapitaalinbreng doorgaans behoefte aan een externe financiering, een zogenaamde overnamefinanciering.

RD+P, heeft vele ondernemers bijgestaan bij de overname van een bedrijf. Vanuit een gedegen plan is een bedrijfsovername financieren goed mogelijk. 
Wij organiseren een overnamefinanciering tegen de beste voorwaarden. Naast een bancaire lening zijn er ook andere mogelijkheden om een bedrijfsovername te financieren, zoals crowdfunding, informal investing of leasing. In sommige gevallen is de verkoper bereid om een achtergestelde lening te verstrekken waardoor een deel van de koopsom schuldig blijft. Als financieel regisseur combineren we verschillende kapitaalsoorten tot een optimale financieringsmix waarmee uw bedrijfsovername gerealiseerd kan worden. 

Het financieren van een bedrijfsovername is een specialisme. De onderhandeling met de bank, de mogelijkheid van een earn out regeling en het combineren van alternatieve financieringsvormen vereist expertise, ervaring en een groot netwerk. In het financieringsproces wordt u volledig ontzorgd. 


Terug >


Overnamefinanciering nodig? 

Bel ons vandaag nog 

06-21 58 43 45


 
 
 
E-mailen
Bellen
Info
LinkedIn