Waardebepaling


Wat we doen

RD+P is een onafhankelijke bedrijfswaardeerder voor middelgrote (familie)bedrijven. Via ons kantoor in Zeist ondersteunen wij - in samenwerking met advocaten, mediators, fiscalisten en accountants - ondernemingen met waarderingsvraagstukken. 

Een bedrijfswaardering geeft de economische waarde van uw onderneming aan. Bedrijfswaardering (of waardebepaling) is een vak apart. Op tal van momenten is er behoefte aan een deskundig en professioneel oordeel over de waarde van een onderneming of de aandelen daarvan. Onze waarderingsdeskundigen zijn Register Valuator (RV) en aangesloten bij het NIRV, het Nederlands Instituut voor Register Valuators. Een RV is een financieel deskundige die gespecialiseerd is in de bepaling van de waarde van een onderneming. Een Register Valuator ben je na het succesvol afronden van een postdoctorale opleiding. Pas dan heb je de kennis en expertise in huis om een onderneming te waarderen en de meest complexe waarderingsvraagstukken uit te voeren.


Hoe we dit doen

RD+P faciliteert ondernemers en haar adviseurs bij waarderingsvraagstukken. RD+P bepaalt het doel van de waardering en verzamelt zoveel mogelijk informatie over het bedrijf, waaronder financiële en niet-financiële informatie. Daarna worden interviews gehouden met betrokkenen over onder andere het business model, de markt, concurrrentie, jaarcijfers, prognoses en toekomstvisie. Hier wordt een analyse van gemaakt en worden de waarde drijvers van het bedrijf vastgesteld. Tot slot presenteren wij u een helder waarderingsrapport met als resultaat een onafhankelijke en transparante waardebepaling. Wanneer we dit doen

Er zijn diverse momenten waarop de bedrijfswaardering een belangrijke rol speelt. Dit zijn:

  • Bedrijfsoverdracht binnen de familie: Een te lage waardering van de onderneming kan u namelijk flink in aanvaring brengen met de fiscus. 
  • Bedrijfsoverdracht buiten de familie: Als u erover denkt een bedrijf te verkopen wilt u weten wat het bedrijf waard is.  En als u erover denkt een overname te doen wilt u de waarde van de 'target' bepalen. Een waardebepaling is nodig als uitgangspunt in het onderhandelingsproces. 
  • Geschillen: U heeft onenigheid met uw zakelijk partner, familieleden of andere belanghebbenden en u wilt de samenwerking beëindigen. Of er dreigt een conflict met uw schuldeisers bij een dreigend faillissement. Of u raakt verwikkeld in een echtscheiding en uw partner heeft recht op een deel van de waarde van uw bedrijf. Of u ondervindt schade en heeft een schadeberekening nodig. 
  • Waardecreatie: Een bedrijfswaardering kan u helpen de waarde stuwers en de risicofactoren van uw onderneming te bepalen zodat u hierop kunt sturen en zo een hoger rendement en verkoopwaarde kunt behalen. 
  • Herstructureringen: Afhankelijk of de herstructurering fiscale consequenties heeft kijkt de Belastingdienst mee met de waarde die is vastgesteld in verband met het verhangen van activa, activiteiten en of aandelen. 
  • Overlijden: Bij overlijden is het in verband met de successiewet en mogelijke erfenis van belang om de ondernemingswaarde te bepalen.


In al deze gevallen kan RD+P u ondersteunen met een goed onderbouwd waarderingsrapport. 


Waardebepaling nodig bij bedrijfsoverdracht of overname? Lees verder >

Waardebepaling nodig bij geschillen? Lees verder >


De waarde van uw bedrijf bepalen? 

Bel ons vandaag nog 

06-21 58 43 45 

 
 
 
E-mailen
Bellen
Info
LinkedIn